Hyvä basset houndin nykyinen/entinen omistaja/kasvattaja,

Basset hound rodulla ei ole vielä voimassa olevaa jalostuksen tavoiteohjelmaa (JTO:ta). Kennelliitto edellyttää jalostuksen tavoiteohjelman kaikilta roduilta, joiden viimeisen viiden vuoden yhteenlaskettu rekisteröintimäärä on yli 50 koiraa. Jalostuksen tavoiteohjelma (JTO) on rotujärjestön säännöllisesti päivittämä, rotujärjestön vuosikokouksen sekä Kennelliiton hyväksymä rotukohtainen ohjelma rodun tämänhetkisestä tilanteesta. Se sisältää yksityiskohtaista tutkittua tietoa rodun historiasta, ulkonäöstä, käyttötarkoituksesta, luonne- ja käyttöominaisuuksista,  sekä rodussa esiintyvistä sairauksista ja niiden vaikutuksesta rodun terveystilanteeseen, niin Suomessa kuin ulkomailla. JTO pitää sisällään tärkeimmät jalostukselliset tiedot ja pureutuu rodussa erityishuomiota vaativiin osa-alueisiin. Siinä määritetään rodulle yhteiset jalostustavoitteet ja suositukset ottaen huomioon voimassa olevat lait ja määräykset.

Rotujärjestö on sitoutunut toteuttamaan basset houndien jalostuksen tavoiteohjelman vuoden 2023 aikana. Rodun nykytilan määrittämiseksi rotujärjestö on suunnitellut oheisen kyselyn, jolla pyritään kerätään tietoa rodun terveydestä, luonteesta sekä käyttö-ja harrastusominaisuuksista. Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Vastauksista tullaan tuottamaan koosteita, jossa yksittäisten koirien tiedot eivät ole tunnistettavissa. Toivottavaa on saada mahdollisimman paljon vastauksia elossa olevista koirista, mutta myös jo edesmenneistä koirista vastaukset ovat tervetulleita.

Kyselyn kysymyspatteristo on pitkä, mutta nopea täyttää. Vaikka vain osa kysymyksistä on asetettu pakollisiksi, niin vastaaminen mahdollisimman kattavasti on toivottavaa. Tarkoitus on, että vastataan yhdellä lomakkeella per koira. Lomakkeeseen liittyviä tarkempia ohjeita löydät kyselylomakkeen alusta ja tarvittaessa voit pyytää lisäohjeita sähköpostitse sbk.jto.bh(at)gmail.com

Vastausaikaa on yksi kuukausi. Kysely sulkeutuu 18.12.2022. 

Kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan pienet koiramaiset palkinnot.

Pääset täyttämään kyselyn tästä: https://forms.gle/PdDUuwoqhgC6aBqQA

Yhteistyöterveisin,

Suomen Bassetkerho, Suomen Basset Hound yhdistys & Käyttöbassetit